Tökéletes mogyoróvajas keksz

27 nov, 2017 Receptek 0 Hit: 567

Hozzávalók:

  • 1 csésze (200 g) krémes mogyoróvaj
  • 1 csésze (227 g) puha, sótlan vaj
  • 1 csésze (200 g) cukor
  • 1 csésze (212 g) világos barna cukor
  • 2 nagy, hideg tojás
  • 2 teáskanál (10 ml) vanília kivonat
  • 4 csésze (508 g) átszitált liszt
  • 1/2 teáskanál (4 g) só

Elkészítése:

  1. Lassú fokozaton, konyhai robotgép pedál lapátjával keverd össze a mogyoróvajat, vajat és a kétféle cukrot.
  2. Add hozzá a két tojást és a vaníliát, és kevert el.
  3. Szitáld össze a sót és a lisztet, majd add a keverékhez. Kevert, míg a tésztát a pedál teljesen össze nem gyűjti.
  4. Két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát és tedd be a hűtőbe egy órára.
  5. Szaggasd ki a kekszeket.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakd a kekszeket, egymásról legalább 1 cm távolságra.
  7. Újra hűtsd le a kekszeket, legalább egy órát.
  8. 180 fokon kb. 8-12 percig süsd. A sütési idő függ a kekszek nagyságától. Akkor kész, ha széleik kezdenek barnulni.
  9. A kihűlt sütiket kedved szerint díszítsd!
  10. Jó étvágyat!

forrás: http://sweetopia.net/2014/11/the-perfect-peanut-butter-cut-out-cookie/

Vélemények

Mondd el a véleményed!